Konsult med kompetens inom säkerhetsskydd

Stockholm
Application deadline 2019-12-18

4C Strategies är ett tillväxtföretag som arbetar med innovativa lösningar inom risk- och krishantering, kontinuitetshantering, privatoffentlig samverkan och samhällets säkerhet. Vi utvecklar och levererar konsulttjänster och IT-system i syfte att stärka våra kunders förmåga att hantera risker och kriser. Vi erbjuder arbete i ett snabbt växande bolag med kunder som ställer höga krav och som verkar över ett spektrum av samhällssektorer. 4C Strategies är en ledande aktör inom utveckling av organisationers förmåga att hantera störningar, såväl i Sverige som internationellt. Våra medarbetare erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling genom internutbildningar som leds av några av branschens mest erfarna konsulter.

Arbetsbeskrivning

4C Strategies växer och vi behöver nu utöka vårt team inom området säkerhetsskydd och söker konsulter till vårt leveransteam med erfarenhet av säkerhetsskyddsområdet. I rollen som Konsult arbetar du med att planera och leda medarbetare i olika uppdrag för företag, myndigheter och andra organisationer. Uppdragen kan exempelvis innebära övningar, utredningar, behovsanalyser och systemimplementationer, med särskilt fokus mot säkerhetsskyddsområdet. Rollen innebär både att delta i- samt leda projekt med ansvar för kvalitet i leveranser, att projekt håller budget och att projektmedlemmar arbetar mot tydliga mål. Utöver detta tillkommer även ett övergripande ansvar för säkerhetsskyddsfrågor inom bolaget. I detta ingår bland annat ansvar för genomförande av säkerhetsskyddsanalyser på samhällets olika aktörer samt säkerhetsprövningar med nyanställda.

Som konsult på 4C Strategies har du en intressant och dynamisk roll där du regelbundet möter spännande företag och organisationer i olika branscher, ges möjlighet att driva intressanta projekt och ständigt utvecklas genom spännande utmaningar.

Du utgår från vårt huvudkontor i centrala Stockholm, men tid tillbringas även ute hos våra kunder i Sverige och i viss utsträckning övriga Norden.

Kvalifikationer

Som person är du driven och initiativtagande samt bra på att strukturera ditt eget och andras arbete. Du trivs i en föränderlig och snabbfotad miljö och blir sporrad av utmaningar. En god förmåga att knyta, upprätthålla och utveckla kontakter och relationer är viktig för att lyckas i rollen, liksom ett lösningsorienterat förhållningssätt i arbetet. Vårt leveransarbete bygger på teamwork och därför krävs en god samarbetsförmåga och hög emotionell intelligens för att lyckas och trivas hos oss. Det är även viktigt att du har förmåga och vilja att sprida din specialistkompetens internt.

Vi tror att du som söker har arbetat med säkerhetsskyddsfrågor som konsult eller säkerhetsskyddschef alternativt vid kommun, landsting eller myndighet och nu söker en arbetsplats där du kan få möjlighet till nya utmaningar och arbete i spännande projekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med totalförsvarsfrågor samt har erfarenhet av arbete med risk- och sårbarhetsanalyser (RSA).

Du har:

 • Akademisk examen inom relevant ämnesområde
 • Minst tre års relevant arbetslivserfarenhet som säkerhetsskyddshandläggare/ säkerhetsskyddschef/ konsult eller motsvarande inom området
 • Minst tre års erfarenhet av att genomföra säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddsprövningar
 • Erfarenhet av upphandlingar inom säkerhetsskyddsområdet
 • Specialistkompetens inom Säkerhetsskyddsanalys och Säkerhetsskydd
 • Erfarenhet av att utbilda och/eller föreläsa
 • Erfarenhet av projektledning/projektarbete
 • En mycket god språklig förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • En god förmåga att förstå komplexa sammanhang och sammanfatta dessa snabbt och strukturerat

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett krav, då denna anställning innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Contact person

Nina Larsson

Nina.Larsson@4cstrategies.com

Thank you for your application! Application submit failed, please try again Apply quick and easy

Konsult med kompetens inom säkerhetsskydd
Please provide your first name.
Please provide your last name.
Please provide a valid e-mail.
Please provide your birthdate in the form YYYY-MM-DD ex. 1983-04-27.
Drop your picture here or click
Please provide an answer.
010
Please provide an answer.
Please provide an answer.
Drop your documents here or click
Please provide at least one document (ex CV, letter, grades)
  The file size cannot exceed 10 MB
  Please send the documents in PDF or Word format.
  Please approve the Privacy Policy.

   

  5 %